Rýžové penne s omáčkou z dýně
Dýňová sezóna...
Už sami nevíte co s dýní...Vyzkoušejte sami. V jídle ani chuť dýně neucítíte. Jídlo je lehké a jednoduché na přípravu.
Řeknu vám popravdě že dýně mě začíná už nudit. Ale co jsem koupila na dýňové farmě, musím nějak zdělat. Za dobu co vařim jsem vyzkoušela hodně receptů z dýně, tudíž vám jich sem pár pošlu.

Musíte mít hotové dýňové pyré. Pokud ho už máte, tak vše je hračka...
Pozn.: Udělejte si pyré klidně víc a zamražte ho na přístě...
Dýňové pyré:
vydlabaná dýně - hokaido se nemusí loupat
voda, olej
sůl, pepř
250g rýžových těstovin ( RISOLINO )
300g dýňového pyré
4 stonky jarní cibulky
100ml vody
150g krémového sýra ( Ricota, Lučina... )
parmazán - na vrch
- Dýňové pyré si připravíme jednoduše a to tak, že dýny rozkrájíme na menší kusy, dáme na pekáč, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Po upečení dýni rozmixujeme dohladka a pyré je hotové. Na oleji orestujeme jarní cibulku a přidáme pyré. Pyré naředíme, v pánvi, ještě vodou a sýrem. Těstoviny uvaříme podle návodu - rýžové 14min. Omáčku provaříme a smícháme s těstovinami. Na talíři posypeme parmazánem.

